Lax på vitlök och limebädd
Åt det här i fredags och det var MUMS!
Portioner: 4
Pointsvärde: 6
Ingredienser:
4 laxfiléer á 125g
1 tsk flytande margarin
15 cashewnötter
4 msk sweet chili-sås
1 lime, rivet skal
2 stora vitlöksklyftor
Sås
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk vitt vin
1 lime saft och skal
salt, o peppar
Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt.
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka nötter och vitlök, blanda ihop med chilisås, limeskal, salt och peppar.
Lägg laxfiléerna i en smord ugnsform och bred på nötblandningen.
Tillaga i ugn ca 15 minuter tills laxen är klar.
Servera med pressad potatis, sås och sallad.
En bra söndagsmiddag som är supergod i matlådan imorgon också!
Kommentarer
Postat av: fanny
va roligt med en mat och bak blogg :) klart jag kikar in här. mums! :) kram
Trackback