Kyckling med rostad vitlökskräm och örtpotatis

En stor favorit hemma hos mig och min J.

Portioner: 4
Tidsåtgång: ca 30 min + marinering
Points per portion: 6,5

Ingredienser:
500 g kycklingfilé
1 tsk torkad chili
1 msk pressad citron
1 msk flytande honung
200g färska champinjoner
1 rödlök
1 kg potatis
2 tsk olivolja
2 msk rosmarin
4 stora vitlöksklyftor
2 dl fraiche max 8 %
1 msk dijonsenap

Tvätta och borsta potatisen. Dela dem på mitten och lägg ut dem på en ugnsplåt.
Ringla på 1 tsk olivolja, strö på rosmarin och krydda med salt & peppar. Rosta
potatisen i ugn 220 grader i 25 minuter eller tills de känns klara.

Lägg ut kycklingen och platta till den lite. Blanda chili, citron och honung och marinera
kycklingen 30 minuter. Stek kycklingfileerna. Skala vitlöksklyftorna och stek dem tillsammans
med kycklingen.

Skiva lök och champinjoner och stek dem i 1 tsk olja på hög värme några minuter.

Finhacka de rostade vitlöksklyftorna (de som stektes med kycklingen) och blanda det med senap
och fraiche, smaka av med salt & peppar.

Servera kyckling, lök & champinjoner samt potatis tillsammans med såsen och en god
sallad!

Mumsigt värre! Recept lånat från viktväktarna.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0